3D Yazıcı Tavsiye 2021

Günümüzde her türlü ihtiyaca ve bütçeye uygun 3D yazıcı modeli bulmak mümkün. Yerli ya da yabancı fark etmeksizin, tüm 3D printer üreticileri ürünlerini çeşitli becerilerle donatıyor. Bu durum kullanıcılar için elbette ki bir avantaj. Fakat iş, aralarından birini seçmeye geldiğinde, insan bu kadar çeşitlilik içinde kayboluyor. 3D printer modelleri nelerdir ve hangi modelleri tercih etmeli sorusunu yanıtlamak zorlaşıyor.

Kapsamlı 3 boyutlu yazıcı tavsiye yazımız sayesinde sana en uygun 3 boyutlu yazıcıyı bulmak çok kolay. Piyasadaki 3D yazıcı modellerinin hem fiyatlarına göre, hem de hedefledikleri kullanıcı türüne göre inceledik.

  1. Hangi 3D Yazıcı Modelleri Tercih Edilmeli?
    1. Hangi 3D Yazıcıyı Almalısın?
  2. Yeni Başlayanlar İçin En İyi 3D Yazıcı
  3. Hobiciler ve Makerlar için En İyi 3D Yazıcı
  4. Profesyonel Kullanım için En İyi 3D Yazıcılar
  5. 3D Yazıcılar Nasıl Test Ediliyor?
  6. Profesyonel 3D Yazıcılar
    1. Arçelik 3D Yazıcı PT1000
    2. BCN3D Sigma/Sigmax R19
    3. Dremel Digilab 3D45
    4. XYZ Da Vinci Super
    5. ZMorph VX
    6. Ultimaker 3
    7. Ultimaker 2+ Connect
    8. Ultimaker S3
    9. Ultimaker S5
    10. Cubicon Single Plus
    11. Zortrax M300 Dual
    12. Raise3D Pro2 Plus
    13. Delta WASP 4070 Industrial
    14. Markforged Mark 2
  7. Profesyonel SLA 3D Yazıcılar
    1. Formlabs Form 3
    2. Zortrax Inkspire
    3. SprintRay MoonRay S
    4. DWS XFAB
  8. Profesyonel SLS 3D Yazıcılar
    1. Sinterit Lisa
    2. Formlabs Fuse 1
  9. İlgili Makaleler

Hangi 3D Yazıcı Modelleri Tercih Edilmeli?

İhtiyaçlarına göre en iyi 3D yazıcıyı seçmek kolay bir iş değildir. 3D printer modelleri nelerdir? Hangi modeller tercih edilmeli? gibi sorulara cevap arıyorsan, süreci biraz daha kolaylaştırmak için bu makalede yazdıklarımızı okumanda fayda var.

3D Yazıcı Nasıl Seçilir?

Hangi 3D Yazıcıyı Almalısın?

3D Yazıcı İncelemeleri

Büyük hacimli, düşük maliyetli ve birçok yeni özelliği olan 3D yazıcıya sahip olmak mı istiyorsun?

Hangi yazıcıyı alacağına karar veremiyorsan, bütçene göre profesyonel ve uygun fiyatlı performansı yüksek 3D yazıcıları inceledik.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 3D Yazıcı

3 boyutlu yazıcı konusunda yeniysen, seçim yaparken zorlanabilirsin. 3D yazıcı özellikleri ve terminolojisi sana bir şey ifade etmeyebilir. Yeni başlayan bir kullanıcının dikkat etmesi gereken 4 konu vardır:

Hobiciler ve Makerlar için En İyi 3D Yazıcı

Kendini 3D printer dünyasına giriş yapmak isteyen bir yaratıcı veya Maker olarak düşünüyorsan, piyasadaki en pahalı ve gösterişli modele ihtiyacın yok. İyi ve uygun fiyatlı bir makine satın alarak önemli miktarda tasarruf sağlayabilirsin. Kit halinde 3D yazıcı satın alırsan, makineyi kendin monte ederek de çok şey öğrenebilirsin.

Üç boyutlu yazıcı hobi pazarı artarak büyüyor ve bu nedenle piyasada çok çeşitli makineler mevcut. En zor kısım ihtiyaçların için en iyi 3D yazıcıyı bulmak.

Profesyonel Kullanım için En İyi 3D Yazıcılar

Yalnızca 3D yazıcı ile işini görmek isteyen bir profesyonel kullanıcıysan, kafa karıştırıcı ayarları değiştirmek zorunda kalmadan prototiplerine odaklanmak istersin. Bir 3D yazıcıya ihtiyacın varsa, sana çok az sorun çıkaran ve güvenilir sonuçlar veren bir tanesini tercih edersin. Ayrıca, kullanabileceğin filament çeşitliliği de senin için önemlidir.

3D Yazıcılar Nasıl Test Ediliyor?

3D Yazıcılar Nasıl Test Ediliyor

Çeşitli 3D yazıcı modellerini düzgün bir şekilde test etmek için, üretilecek temel modeller seçilmelidir.

İlk ve en önemli model, neşeli ve 3D printerı zorlayacak olan 3DBenchy modelidir. Özellikle kalibrasyon modeli olarak tasarlanmıştır. İkinci olarak üç boyutlu yazıcılara, Kickstarter Autodesk Testi adı verilen başka bir zorlayıcı test uygulanır. Son olarak da, kendi seçeceğin rastgele bir modeldir.

Kickstarter Autodesk Testi

Birlikte ele alındığında bu üç model, bir 3D yazıcının etkili bir şekilde yapması gereken her şeyi kapsar; eğimli yüzeyler, boyutsal hassasiyet, köprü yapılar, çıkıntılar, destekler, ince detaylar ve daha fazlası. Bir üç boyutlu yazıcı bu nesnelerden herhangi birini pasif olarak yazdıramazsa, o zaman en iyi 3D yazıcı olma olasılığı düşüktür.

Özellikle makinenin bireysel yeteneklerini ele alan modeller basmalısın. Örneğin, büyük baskı hacimli bir yazıcın varsa, test için çok büyük bir model basmalısın. Bir SLA 3D yazıcın varsa, bu özel üretim tekniğinden yararlanmak için ince ve detaylı modeller üretebilirsin.

En iyi 3D yazıcı için göz önünde bulundurulması gereken diğer konular; kullanım kolaylığı, destekleyici yazılım ve onarım seçenekleri. Bir şeyler ters giderse, makineyi tamir etmek ne kadar kolaydır? Kullanım kılavuzu veya müşteri hizmetleri yeterli bilgi sağlıyor mu? Yazılım paketinde düzenli güncellemeler mevcut mu? En iyi 3D yazıcıyı bulmak için tüm bu soruları ve daha fazlasını cevaplamaya çalışmalısın.

Profesyonel 3D Yazıcılar

Ofisin, laboratuvarın, stüdyon veya atölyen için ilk 3D yazıcını satın alırken, düşünmen gereken ilk şey kullanım kolaylığıdır.

Yazıcının, şirketin genel üretkenliğine ve pazarlama hızına katkıda bulunması gerekir. Bu cihazların para ve emekten tasarruf ettirmesi gerekiyor. Deneyim ve uzmanlık gerektiren, çok sayıda manuel kontrol ve güvenilmez mekanik parçalar nedeniyle başarısız olan baskılar ile zaman kaybetmeyi göze alamazsın.

Piyasadaki en iyi yazılımlardan bazılarına sahip ve bunları yedeklemeyi destekleyen, kullanımı en kolay ve güvenilir makinelerden bazılarını seçtik. Her ay en iyi 3D yazıcılar listemizi güncelliyoruz. İşte Mayıs 2021’in işletmeler için en iyi 3D yazıcıları:

Arçelik 3D Yazıcı PT1000

Arçelik, 3D yazıcı pazarına iddialı bir giriş yaptı. Koç Holding’in en çok Ar-Ge yapan firması olan Arçelik, resimde görüldüğü gibi her ne kadar Flashforge Adventurer 3 yazıcıya benzese de her şehirde ve ilçede büyük bayilik, yedek parça ve geniş teknik servis ağı ile 3D yazıcının en büyük sorunu olan müşteri hizmeti konusunda beyaz eşyadaki tecrübesi ile başarılı bir ürün olacak gibi.

Arçelik 3D Yazıcı

Kolay kullanımı, 150x150x150 mm baskı alanı, tamamen kapalı kasası, dokunmatik renkli ekranı, WiFi ve ethernet ile uzaktan cihaza bağlanılabilmesi gibi özellikler yer alıyor.

BCN3D Sigma/Sigmax R19

Barselona’da tasarlanan ve üretilen BCN3D Sigma 3D yazıcı, çift ekstrüzyon tekniğini 3D baskıda farklı bir amaçla kullanan ilk yazıcılardan biridir. Bu profesyonel sınıf masaüstü 3D yazıcı, iki ekstrüder kafasının bağımsız olarak hareket etmesini sağlayan çok malzemeli 3D baskıya benzersiz bir yaklaşım getiren Bağımsız Çift Ekstrüder Sistemi’ne (Independent Dual Extruder - IDEX) sahiptir.

BCN3D Sigma/Sigmax R19

Bu teknik ilk olarak Sigma modelinde kullanılan ekstrüzyon mekanizması olmasına rağmen, üretici firma IDEX sistemini yeni baskı modları ve çeşitli tasarım yükseltmeleriyle geliştirdi. BCN3D Sigma R19 3D yazıcı, kullanıcıların üretim verimliliğini artırmasına ve genel iş akışını azaltmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Dremel Digilab 3D45

HEPA filtre ve kapalı kasa gibi okullarda kullanılabilecek özellikler sunan Dremel 3D45, kablosuz uzaktan bağlantı, kamera ile baskıları izleme ve büyük gezinmesi kolay bir dokunmatik ekran gibi ekstra özelliklere sahiptir. Dremel, ayrıca eğitimciler için 3D baskı içeren eğitim planları ve ders planları dahil olmak üzere birçok kütüphane sunar. Ayrıca, naylon filament dahil birçok zorlu filament ile baskılar alabilirsin.

Dremel Digilab 3D45

XYZ Da Vinci Super

3D yazıcı pazarı, uygun fiyatlı makinelerle dolup taştığından dolayı, üreticilerin rekabette öne geçmek için yüksek kaliteli ürünler sunmaları gerekmektedir. XYZprinting markası, kalite ve fiyatı dengeleyerek, bu pazarın her isteğini karşılayan yazıcılar piyasaya sürdü ve bu alanda başarılı oldu. Çığır açan tam renkli 3D yazıcıyı piyasaya sürdükten sonra, Tayvanlı üretici XYZ Da Vinci Super’i de piyasaya sürerek ürün ailesini kelimenin tam anlamıyla daha büyük hale getirdi.

XYZ Da Vinci Super

Da Vinci Super, 29 x 29 x 30 cm baskı alanıyla daha büyük baskılar isteyen tüketicileri ve üreticileri cezbetmek istiyor.

Yazıcının nozzle’ü 300°C’ye kadar erişebiliyor. ABS, PLA, PETG ve diğer filament çeşitleri ile baskılar almak mümkün. Da Vinci Super ayrıca, elektrik kesintisinden sonra yazdırmaya devam edebiliyor ve duraklatma gibi farklı özellikler de sunuyor. Ayrıca baskını manuel olarak duraklatabilir ve sorunsuz bir şekilde devam ettirebilirsin. Ayrıca, otomatik yatak kalibrasyonu, ısıya dayanıklı cam baskı tablası, akıllı hızlı bırakma başlığı ve sezgisel kullanıcı arayüzü içerir.

ZMorph VX

Şaşırtıcı bir şekilde işlevselliği kompakt bir forma getiren ZMorph VX, sana premium bir ürün kullanma hissiyatı veriyor. Takım kafalarının değiştirilebilmesi ve sistemin stabil bir şekilde çalışmasının yanı sıra CNC olarak da kullanılabilmesi harika bir deneyim.

ZMorph VX

VX’in çok yönlülüğünün kontrolü ZMorph’un tescilli Voxelizer 2.0 yazılımı ile gerçekleşmektedir. Birden fazla üretim şeklini çoğunlukla sorunsuz bir şekilde birleştirmesinin yanı sıra aynı zamanda çift ekstrüzyon baskı kafasın da sahip olan yazıcı kaliteli ve profesyonel yazıcılarda yer almayı hak ediyor.

Ultimaker 3

Eski nesil Ultimaker yazıcılara göre yeni gelen çift ekstrüzyon özelliğine sahip olan Ultimaker 3, aynı zamanda daha kullanışlı olmasını sağlayan bir dizi yeni bağlantı seçeneğine sahiptir. Kendi başına bir yıldız olan Ultimaker 3, Orijinal Prusa i3 MK3S’in zahmetsiz kolaylığında üst noktaya geldi. Ultimaker 3, profesyonel, çok materyalli baskılar için ihtiyacın olan tek yazıcıdır.

Ultimaker 3

Açıkçası, yetenekler açısından Ultimaker 3, Ultimaker 2+ çok üzerinde özelliklere sahip. Ancak, baskı hacmi 223 x 223 x 205 mm’den (Ultimaker 2+) 215 x 215 x 200 mm’ye (Ultimaker 3) düştüğünü görülüyor.

Ultimaker 2+ Connect

2013 yılında piyasaya sürülen orjinal Ultimaker 2, FDM formatındaki bir 3D yazıcının nasıl davranacağı ve davranması gerektiği konusunda standardı belirledi. 2016’da, devrim yaratmasa da yazıcı için ileriye doğru atılan önemli adımlar atıldı ve güncellemeler ile birlikte artı (+) sembolü eklendi.

Şimdi ise Ultimaker, “2+ Connect”i piyasaya sürdü. İlk olarak 2013’te ortaya çıkan modelin geliştirilmiş özelliklerine sahip 2+ Connect, temelde 8 yıllık geçmişi ayakta tutmak için tasarlanmış bir dizi yeni değişiklik içeriyor.

Ultimaker 2+ Connect

Ultimaker, kasasında değişiklikler yaptığını ve güvenilirliğin yanı sıra yeni bir 2,4 inç renkli dokunmatik ekranın, “ergonomik” bir besleme kolunun ve kullanıcı güvenliği göz önünde bulundurularak tasarlanmış isteğe bağlı “Air Manager” sisteminin artırdığını görüyoruz.

Adından da fark etmiş olabileceğin gibi, bağlantı özelliği yazıcının bu sürümünde önemli bir rol oynamakta ve baskı işleri artık Wi-Fi üzerinden gönderilebilir, birden fazla makine aynı anda kontrol edilebilir.

Ultimaker S3

Temel olarak, Ultimaker S5 ile neredeyse aynıdır. Teknik özellikleri incelerken, S3’ün S5’ten marjinal olarak farklılaştığı görülmektedir. Ultimaker S3, Ultimaker’ın şu anki 3 boyutlu yazıcılar ailesinde en erişilebilir model olduğu belirtilmektedir. Ultimaker 3’ün yerine geçen amiral gemi S5 3D yazıcı karşısında birçok üst düzey özelliğe sahip olan S3, hızlı prototipleme, kalıplama ve sonlandırma için hazır profesyonel bir masaüstü 3D baskı deneyimi sunuyor.

Ultimaker S3

S3’ün baskı hacmi 230 x 190 x 200 mm’dir. S3’teki otomatik yatak kalibrasyonu, istenilen nozül yüksekliğini ayarlamak için yapılan ilk kalibrasyondan sonra, her baskıdan önce S3’ün baskı kafası yatak boyunca cama dokunur ve yataktan olan mesafeyi tespit ederek seviyedeki herhangi bir değişimi otomatik olarak telafi eder. Kablosuz bağlantı seçeneklerine ek olarak S3, Cura Marketi’nde mevcut olan eklentiler sayesinde SolidWorks, Siemens NX ve Autodesk Inventor ile doğrudan CAD / CAM entegrasyonundan da yararlanır.

Ultimaker S5

Başlangıçta açık kaynaklı 3D baskı öncülerinden biri olarak tanınan Hollandalı 3D yazıcı üreticisi Ultimaker, ilk geçici makinelerinden yavaşça profesyonel 3D yazıcılar seviyesine geçti. Ultimaker 3’ün yakın zamanda piyasaya sürülmesiyle şirket, küçük işletme ortamı için ideal olan yeni özelliklere sahip daha büyük ölçekli bir model olan Ultimaker S5 3D yazıcısını piyasaya sürdü.

Ultimaker S5

Ultimaker S5 yalnızca profesyonel kalitede baskı kalitesi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcının deneyim seviyesine bakılmaksızın son derece sezgiseldir. 330 x 240 x 300 mm baskı hacmi, çift ekstrüzyon kabiliyeti ve gelişmiş bir kullanıcı arayüzü ile Ultimaker S5, tasarımcılar, mühendisler ve küçük-orta ölçekli işletmeler için önde gelen profesyonel 3D yazıcılardan biri gibi görünüyor. Bunun üzerine, Ultimaker kısa süre önce, daha fazla endüstriyel sınıf malzeme üretmeye başlayacak bir dizi lider kimya şirketi ile yeni ortaklıklar yaptığını duyurdu. S5 ile fonksiyonel prototipleme, jig ve demirbaşlar, kasalar ve muhafazalar, mühendislik montajları, tıp, otomotiv, havacılık, elektronik, figürinler gibi birçok alan için üretim yapabilirsin.

Ayrıca satılan Ultimaker S5 Pro Bundle paketi, Ultimaker S5 3D yazıcıya otomatik malzeme taşıma ve daha güvenli bir çalışma ortamı sunuyor. Filamentin depolanması, üretimi otomatikleştirme yeteneği, tamamen kapalı çerçeve, sağlık güvenliği ve daha fazlası için en üst düzeye çıkarmak bu paket ile mümkün.

Cubicon Single Plus

Cubicon Single Plus hem modern hem de klasik tasarımın birleştiği bir üç boyutlu yazıcıdır. Renkli dokunmatik ekranı ve pratik kullanıcı arayüzü tasarımı ile kullanımı kolaydır. Otomatik kalibrasyon özelliğine sahiptir. Baskı tablası ve baskı ucu arasındaki mesafeyi kontrol ederek yüksek kalitede çıktılar üretebilmeni sağlar. Özel kaplamalı ısıtmalı tabla sayesinde ek bir yapıştırıcı kullanılmadan veya tabla herhangi bir bantla kaplanmadan sorunsuz çıktılar alabilirsin. Filament algılama sistemi, kapalı kasa, HEPA ve aktif karbon filtresi ve ısıtılabilir yatak ile modellerin tasarlandığı gibi çıkmasını sağlar.

Cubicon Single Plus

Zortrax M300 Dual

Polonya merkezli 3D yazıcı üreticisi Zortrax, kullanımı kolay ve tam bir ekosistemle birlikte gelen FDM makinelerini üretmektedir. Zortrax M300 Dual, 300 x 300 x 300 mm baskı hacmine ve 90 ila 290 mikron katman çözünürlüğüne sahip, şirketin en büyük 3D yazıcısıdır. Ayrıca çift ekstrüder kafası sayesinde iki malzemeyi aynı anda kullanabilme veya suda eriyen destek malzemesi ile destek yapılarını basabilme özelliğine sahiptir.

Zortrax M300 Dual

Zortrax, müşterilere bir 3 boyutlu yazıcıdan daha fazlasını sunmaktadır. Yazılımdan malzemeye, sürecin her yönünü kapsayan ürünleri vardır. Bu eksiksiz ekosistem prototip oluşturmayı ve üretimi daha sezgisel hale getirdiğinden, müşteriler ve küçük işletmeler için tercih edilmektedir. Geçmişte, bazı insanlar üreticinin Z-HIPS, Z-GLASS, Z-PETG, Z-ESD, Z-ASA Pro, Z-PLA Pro gibi filamentlerle sınırlı seçeneklere sahip olmasını eleştirmişti. Bununla birlikte, Zortrax M300 Dual şimdi üçüncü parti filamentlerle de uyumludur ve bu profesyonel 3D yazıcıyı daha açık bir sistem haline getirmektedir.

Raise3D Pro2 Plus

Pro2 Plus, 305 × 305 × 605 mm baskı alanına ve 10 mikronluk etkileyici bir maksimum Z-katman çözünürlüğüne sahiptir, ancak yazıcıyı bu kadar özel kılan küçük şeylerle başa çıkma yeteneğidir. WiFi, LAN, USB ve SD Kart üzerinden erişilebilen bağlantı sayesinde, 3D baskılarını hazırlamanın ve izlemenin birçok yolu vardır.

Raise3D Pro 2 Plus

Malzeme uyumluluğu konusunda, Pro2 Plus, metal kompozitler, PC-ABS, iletken malzemeler, naylon, polyester ve daha birçok ürün dahil olmak üzere herhangi bir FDM 3D baskı malzemesiyle baskı yapabilir. Profesyoneller ve küçük işletmelerin de erişilebildiği büyük ölçekli 3D yazıcılar ile prototipleme ve üretim yapılabilir.

Delta WASP 4070 Industrial

İtalyan 3D yazıcı üreticisi WASP, genellikle daha yaygın kullanılan kartezyen makinelere göre daha iyi baskı hızı ve baskı boyutu sağlayan delta tarzı 3D printerlarda uzmanlaşmıştır. Daha popüler modellerinden birine dayanan WASP, profesyonel kalitede Delta WASP 4070 Industrial’ı piyasaya sürdü. Yeni ve geliştirilmiş Delta 3D yazıcı tamamen metalden üretilmiştir. Ayrıca, havalandırma, ısıtılmış yatak ve kapalı bir baskı alanı içerir.

Delta WASP 4070 Industrial

WASP, 3D yazıcının iki sürümüne sahiptir; Spitfire LT Kartuşlu Spitfire Kırmızı Ekstrüder (0,7 mm çaplı çelik nozul) ile standart model ve 0,4 mm çaplı çelik nozüllü ZEN çift ekstrüderli gelişmiş model. Bu modeller, piyasadaki en ilgi çekici Delta tarzı profesyonel 3D yazıcılardan birini yaparak, daha fazla teknik malzemenin kullanılmasını sağlar.

Markforged Mark 2

Her anlamda profesyonel bir 3D yazıcı olan Markforged Mark 2, endüstriyel sınıf özelliklere sahip, masaüstü boyutunda bir makinedir. 3D yazıcı üreticisi, “Continuous Carbon Fiber” takviyeli baskı ve yüksek güvenilirlik ile kendi pazar alanını oluşturmuştur. Mark 2, kompozit liflerle takviye edilmiş, son derece yüksek mukavemet, sağlamlık ve dayanıklılık kazandıran plastik nesneler üretmek üzere tasarlanmıştır.

Markforged Mark 2

Markforged’in Onyx malzemesini kullanan kullanıcılar, özellikle esnek ve dayanıklı olan naylon filamentini karbon fiber, kevlar ve fiberglas ile birleştirip prototipler ve son kullanım parçaları üretebilirler. Üretici firma, üretimi optimize etmek ve herkes için daha erişilebilir hale getirmek için kendi yazılımını bile geliştirdi. Mark 2, mühendislik uygulamaları ve küçük işletmeler için özel olarak tasarlanmış profesyonel bir 3D yazıcıdır.

Profesyonel SLA 3D Yazıcılar

Formlabs Form 3

Birçok kişi tarafından masaüstü SLA 3D yazıcıların şampiyonu olarak kabul edilen Formlabs Form 3, kendisini piyasadaki profesyonel 3D yazıcılardan biri olarak konumlandırdı. Reçine bazlı üretim, 25 ila 100 mikron arasında bir katman kalınlığı sunuyor ve FDM’den daha yüksek çözünürlük ve daha kesin baskılar sağlıyor. 145 x 145 x 185 mm baskı hacmine rağmen Formlabs Form 3, hem profesyoneller hem de makerlar için en iyi seçenek olarak duruyor.

Formlabs Form 3

Gelişmiş temizleme mekanizması, ısıtmalı tank, dokunmatik ekran, kablosuz kumanda ve otomatik reçine sistemi ile donatılan Form 3, gerçekten SLA yazıcı pazarının en popüleri olmaya aday. Massachusetts merkezli üretici ayrıca, belirli endüstrileri hedefleyen, küçük işletmelerin prototipleme ve son kullanım üretimi için yardımcı olan özel reçineler geliştiriyor.

Zortrax Inkspire

SLA ve DLP teknolojisinin yükselen popülaritesiyle, Polonyalı 3D yazıcı üreticisi Zortrax da bu pazara girdi. Reçine kabından 3D nesneler oluşturmak için UV LCD teknolojisini kullanan bir masaüstü 3D yazıcı olan Zortrax Inkspire ile birlikte piyasaya sunulan Zortrax Ultrasonic Cleaner, suları temizlemek için suya yayılan yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanan otomatik bir son işlem istasyonudur. Son olarak, şirketin 3D baskı dilimleyici ve yazıcı yönetim sistemi Z-SUITE, reçine 3D yazıcıyla uyumlu hale getirildi.

Zortrax Inkspire

Popüler Anycubic Photon gibi, Zortrax Inkspire da fotopolimer reçinesini iyileştirmek için LCD ekran ve ultraviyole arka ışık kullanmaktadır. Şirket, azami 74 x 132 x 175 mm baskı alanına sahiptir. Polonyalı teknoloji sitesi Komputer Swiet’e Zortrax Inkspire tarafından üretilen tek bir pikselin 50 mikron ölçüldüğünü ve minimum katman yüksekliğinin sadece 25 mikron olduğu söyleniyor. Bu nedenle yazıcı, yalnızca mikroskop altında görünen katmanlarla görünüşte inanılmaz detaylar oluşturabiliyor.

SprintRay MoonRay S

SprintRay MoonRay S, SLA veya DLP 3D baskıyı üretim teknolojilerini kullanmak isteyen profesyoneller ve küçük işletmeler için bir başka seçenektir. Minimum 20 mikron katman kalınlığı ve 130 x 80 x 200 mm baskı hacmine sahip olan bu reçine bazlı 3D yazıcı, diş sektöründe çalışanlar için tasarlanmıştır. Aslında, şirketin cerrahi rehberler ve diş modelleri için reçineler sağlayan diş hekimliği konusunda kendine has bir malzemesi de vardır.

SprintRay MoonRay S

Bu tıbbi alanın dışında, SprintRay 3D yazıcı, fonksiyonel parçalar ve prototipler üretmek için de mükemmeldir. Form 3 kadar popüler olmasa da, bu makine sayısız yönden yetenekli görünüyor.

DWS XFAB

DWS tarafından tüketici fiyatına “birinci sınıf” 3D yazıcı olarak adlandırılan XFAB SLA 3D Printer, yüksek kaliteli parçalar üretebilen başka bir SLA makinesidir. Bu profesyonel 3D yazıcı aynı zamanda sezgiseldir; akıllı kartuş kullanan ve reçinenin kullanılmasını gerektirmeyen hızlı bir malzeme değiştirme mekanizmasına sahiptir. Ø 180 × 180 mm baskı alanına ve minimum 250 mikron katman kalınlığına sahiptir.

DWS XFAB

Üretici, ayrıca çeşitli sanayi sektörlerini hedef alan geniş bir malzeme yelpazesi geliştirmiştir. Reçine malzemeleri arasında akrilat reçine, ABS benzeri, polipropilen benzeri, rijit opak, saydam, kauçuk benzeri, nanoseramik ve balmumu benzeri döküm yatırımları bulunmaktadır.

Profesyonel SLS 3D Yazıcılar

Sinterit Lisa

Polonyalı 3D yazıcı üreticisi Sinterit, seçici lazer sinterleme (selective laser sintering - SLS) teknolojisinin gücünü masaüstü boyutuna sığdıran ilk firmalardan biridir. Şimdi şirketin amiral gemisi olan Sinterit Lisa Pro, küçük işletmeler, mühendisler ve tasarımcıların SLS ile tanışması için uygun fiyatlı ve kaliteli bir makinedir. Temelde, karmaşık bir işlemi etkin bir şekilde basitleştiren ve tak-çalıştır SLS makinesidir. Yazıcı ayrıca toz elek, kumlama istasyonu, inşaat malzemesi ve diğer aksesuarlar gibi ek paket de sunmaktadır.

Sinterit Lisa

Formlabs Fuse 1

Formlabs Fuse 1 SLS 3D yazıcı profesyonel kalitede bir makinedir. Endüstriyel lazer sinterlemeyi küçük boyutlara indirmeyi amaçlayan Massachusetts 3D yazıcı üreticisi, SLS pazarını Form 3 ile SLA 3D baskıda olduğu gibi fethetmek istiyor.

Formlabs Fuse 1

Fuse 1 3D yazıcı sisteminde; yedek bir baskı alanı, işleme sonrası istasyonu ve bir adet naylon 12 (PA 12) malzeme bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

^