Creality Ender 6, yarı kapalı kasası ve Core XY hareket sistemi ile ucuz FDM 3D yazıcı sektörüne yepyeni bir soluk getiriyor. Uygun fiyatlı FDM 3D yazıcılarda popüler olan Ender 3 serisine yeni versiyon (V2) tanıtımını yapan Creality, 3D yazıcı severlere yepyeni bir Ender 6 modelinin müjdesini de verdi.
Ender 5 Pro’da da olan Core-XY hareket sistemi ile ekstra baskı hacmi, yarı kapalı dış kasa ve yeni gelen önemli özellikler ile yine adından söz ettireceğe benziyor. Creality Ender 6 fiyatının 500-550 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Ender 6’nın üretimi bir aksilik olmazsa Mayıs sonu gibi başlayacak ve 2020 yazında 3D yazıcı tutkunları ile buluşmaya başlayacak.
Ender 6 standart veya genişletilmiş konfigürasyonda sipariş edilebiliyor. Genişletilmiş baskı alanı, 3D yazıcının yanlarını kaplamak için pleksi levhalar ve pleksiden ön kapı ile birlikte geliyor. Bu yarı kapalı kasa, gürültüyü bastırmaya ve 3 boyutlu yazıcıyı temiz tutmaya yardımcı olur. Ancak, üst kısım açıktır ve soğuduğunda büzülen ABS veya diğer filamentleri yazdırmak istiyorsan, kendine bir üst kapak yapman gerekebilir.
Baskı alanı olarak, Ender 6’nın 250 x 250 x 400 mm’lik hacmi, Ender 5 Pro (220 x 220 x 300 mm) ile CR-10 serisi (300 x 300 x 400 mm) arasında bir konuma yerleşiyor. Bu, günlük yazdırma işlerin için gayet yeterli bir baskı alanı.
Creality’nin söylediğine göre yeni Ender 6 3D yazıcının en önemli özelliklerinden biri de baskı hızı. Creality, 0,1 milimetre çözünürlük (katman kalınlığı) ile baskı hızının 150 mm/sn’ye ulaştığını belirtiyor. Bu, genel olarak daha yüksek bir baskı hızına sahip olduğu bilinen Core-XY hareket sistemi sayesinde mümkün görünüyor. Ancak, bu baskı hızlarında yazdırılan modellerin kaliteleri konusunda beklenilen iyi sonuçlar çıkar mı orası biraz belirsiz gibi.
Ender serisinde yeni olarak, Ender 6 için, isteğe bağlı dış kasayı kapatan şeffaf pleksi kapaklar geliyor. Pleksi duvarları sabitleyen basit parçalar da yanında geliyor. 3D yazıcı ekstrüderi (yazıcı kafası) ve filamenti taşıyan teflondan dolayı Ender 6’nın üstü kapatılmıyor. Arka, iki yan cephe ve önde açılır kapanır kapaklar ile Ender 6 3D yazıcın ile ABS ve naylon gibi filamentlerle de rahatlıkla baskılar alabileceksin.
Ender serisinin 2020 yılında güncellemesiyle cam yataklar tekrardan kullanılmaya başlanıyor. Ender 3 Pro serisinin manyetik baskı yatağı, çirkin filament kalıntılarını kalmasına neden olabiliyordu. Bu nedenle, cam yatak ile daha düzgün ilk katmanlar elde edebileceksin.
Creality Ender 6 3D yazıcıyı satın almak için sayfamızı inceleyebilir ve diğer 3D yazıcılar ile karşılaştırma yapabilirsin.
Aşağıdaki yazıcılar da ilgini çekebilir:
Daha fazla bilgi için, Ucuz 3D Yazıcılar kılavuzumuza göz atabilirsin.